Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Veliki jubilej in elektrifikacija: Opel omogoča vpogled v leto 2019

27.12.2018

  • V prvi polovici leta 2019 bo možno naročiti priključno hibridnega Grandlanda X in povsem električno Corso
  • Novi Vivaro bo leta 2020 na voljo tudi kot dostavnik z električnim pogonom
  • Proizvodnja električne Mokke X naslednje generacije se bo začela leta 2020
  • Izjemen jubilej: 120 let Oplove proizvodnje avtomobilov

 

Rüsselsheim. 2019 bo posebno leto za družbo Opel, saj nemški proizvajalec avtomobilov ne bo praznoval le 120-letnice svojega ustvarjanja vozil s strelo na maski pred motorjem, ampak bo bliskovito pospešil tudi elektrifikacijosvoje palete modelov. V prvi polovici leta bo Opel začel sprejemati naročila za dva svoja elektrificirana modela – električno različico nove Corse in športnega terenca Grandlanda X s priključno hibridnim pogonom. “Opel bo električen!” pravi Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller. “To smo napovedali že ob predstavitvi našega strateškega načrta PACE! in zdaj načrte izpolnjujemo.”

 

Naslednje leto bo za dodaten zagon pri Oplu še posebej poskrbela nova Corsa. Prodajna uspešnica, ki je na trg prišla leta 1982, je povsem nova, prvič pa bo na voljo v električni različici. Lohscheller obljublja tudi konkurenčno ceno: “Nova Corsa bo omogočila električno mobilnost številnim uporabnikom – to bo pravi električni avto za ljudi.”

 

Priključni hibrid Grandland X, ki ga bodo naslednje leto začeli izdelovati v Oplovi tovarni v Eisenachu v Nemčiji, bo namenjen kupcem, ki si želijo več prostora in občutek športnega terenca. Hibridni pogonski sistem bo razvil moč, enakovredno 300 KM, dopolnjevala pa ga bo tehnologija e-štirikolesnega pogona.

 

Kot električno vozilo s paketom akumulatorskih baterij bo leta 2020 na voljo povsem novi srednje veliki dostavnik Vivaro. Prav tako bodo leta 2020 začeli izdelovati v kategoriji kompaktnih športnih terencev izjemno uspešno Mokko X in sicer tudi v povsem električni različici. “V elektrifikacijo naše palete modelov smo usmerili vse svoje moči,” pravi Lohscheller.

 

Opel je vedno slovel kot znamka, ki je vsem omogočala dostop do inovacij. To bo ostal ključni element proizvodnje avtomobilov ob 120. obletnici, ki jo bodo pri Oplu praznovali v letu 2019. V zgodbo o uspehu, ki se je začela v Rüsselsheimu s proizvodnjo 65 ročno izdelanih vozil Opel “Patentmotorwagen System Lutzmann” leta 1899 – štiri leta po smrti ustanovitelja podjetja Adama Opla –, je bilo doslej vključenih že 70 milijonov vozil. V vsej svoji zgodovini je Opel ostal zvest poslanstvu: kar se da učinkoviti proizvodnji odličnih avtomobilov, ki naj bodo dostopni kar se da veliko kupcem.

 

Med številnimi legendarnimi modeli, ki so jih v Rüsselsheimu razvili v zadnjih 120 letih, so tudi mejniki v avtomobilski industriji, kot so Laubfrosch, Admiral, Kadett, Rekord, Manta in GT. Obenem je Opel širokemu krogu uporabnikov omogočil tudi dostop do obsežnega seznama inovacij: prvo serijsko izdelano vozilo v Nemčiji s samonosno karoserijo iz jekla (Opel Olympia, 1935), tristezni katalizator, vključen v standardno opremo (1989), oprema vseh osebnih vozil z varnostnimi blazinami polne velikosti (1995) in uvedba prilagodljivih IntelliLux LED®matričnih žarometov v kompaktnem segmentu z Astro (2015).

 

120-letnico bo Opel z uporabniki proslavil tudi tako, da bo svoji ponudbi modelov dodal posebno različico “120 let”. Ta različica bo na voljo z različnimi modeli nemške znamke in kmalu bodo začeli sprejemati naročila. Različice “120 let” bodo opremljene z vrsto inovativnih tehnologij, odlikovali jih bodo oblikovni poudarki in številne funkcije za udobje, vključene v standardno opremo, na voljo pa bodo po posebej privlačnih cenah.