Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Opel je na pravi poti! Video s pregledom leta 2018

03.01.2019

  • Uspešno leto: Opel je začel izvajati strateški načrt PACE!
  • Žepna raketa: športna Opel Corsa GSi je dopolnila ponudbo modela
  • Uspešen začetek: novi Combo Life in “Dostavnik leta 2019” Combo Cargo
  • Vizionarsko: od Opla GT do koncepta GT X Experimental
  • Zgoščen prikaz: video v eni minuti predstavi najpomembnejše dosežke leta

 

 

Rüsselsheim. Leto 2018 je bilo zelo pomembno leto v Oplovi zgodovini – polno energije in odličnih avtomobilov. Obenem je Opel vzpostavil temelje za trajnostni uspeh s strateškim načrtom PACE! Kot del Groupe PSA bo Opel postal trajnostno dobičkonosen, električen in globalen. V tem letu je Opel na različne načine poskrbel za udarne novice, kot se lahko prepričate v 60-sekundnem videu “2018 – Opel je na pravi poti ”.

 

Za leteč začetek leta je spomladi poskrbela Corsa GSi, žepna raketa, ki ni le zabavna za vožnjo, ampak jo odlikuje tudi izpolnjevanje strogih zahtev emisijskega standarda Euro 6d-TEMP (poraba goriva v skladu s ciklom NEDC v l/100 km: mestna vožnja 7,7–8,0, zunajmestna vožnja 5,1–5,5, kombinirano 6,0–6,4, kombinirane emisije CO2138–147 g/km1,2).

 

V primerjavi s Corsa GSi je novi Opel Combo morda res nekoliko počasnejši, a zato na trg prinaša ogromno prostora. Najprej je bila naprodaj potniška različica Combo Life z dvema medosnima razdaljama, do sedmimi sedeži in sistemi za pomoč vozniku, ki so bili doslej na voljo samo v višjih tržnih segmentih.

 

Combo Cargo je svoje odlike prvič predstavil na mednarodnem salonu gospodarskih vozil IAA v Hannovru, kjer je osvojil laskavi naziv “Mednarodni dostavnik leta 2019”. Pri razvoju modela Combo Cargo so upoštevali enake standarde za osebna vozila kot pri različici Combo Life, le da je lahko gospodarsko vozilo namenjeno profesionalcem, ki potrebujejo kompaktno dostavno vozilo za prevoz tovora, orodja in opreme.

 

Opel je vedno izdeloval avtomobile, ki so hkrati nagovorili srce IN možgane. Legendarni Opel GT, ki je letos praznoval 50. rojstni dan, je tipičen dokaz. “Samo leteti je lepše” – tako je sporočal oglas zanj leta 1968. Takrat in zdaj GT pooseblja dostopen sanjski avto in uresničitev vizionarskih idej.

 

Danes uresničitev vizij in vpogled v prihodnost Oplovih modelov omogoča konceptni Opel GT X Experimental. Kompakten povsem električen športni terenec, dolg samo 4,06 metra, ima pet vrat in očara z videzom kupeja, obenem pa kar prekipeva od inovativnih idej in tehnologij. Z najdrznejšim in najčistejšim izrazom doslej uteleša vrednote Oplove znamke: je nemški, dostopen in vznemirljiv. “Oplov kompas” in “Oplov vizir” sta značilna poudarka, ki kažeta smer v letu 2019 in po njem v skladu z geslom “Prihodnost pripada vsem”.