Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Opel Grandland X: nov model mestnega terenca v kompaktnem razredu

17.11.2016

Družina Opel X bo dobila novega člana: MOKKI X in Crosslandu X se bo pridružil Opel Grandland X

 

Rüsselsheim. Novi Opel Grandland X je večji brat modela Opel Crossland X. Oba povsem nova mestna terenca (križanca, CUV) v prodajne salone prihajata leta 2017 in lagodnost športnih terencev (SUV-jev) združujeta z izjemno vozno dinamiko. Grandland X se z nezadržno terensko privlačnostjo, povišanim voznim položajem, odlično vidljivostjo v vse smeri, preprostim vstopanjem in izstopanjem ter obilico prostora za prtljago povsem poda sodobnemu aktivnemu življenjskemu slogu. Oblikovanje domiselno kombinira trpežnost in eleganco, zasnova notranjega oblikovanja pa visoko raven udobja dopolnjuje z izjemno praktičnostjo. Grandland X bo razširil Oplovo ponudbo v zelo priljubljenem kompaktnem razredu, kjer se bo pridružil uspešni Astri, ‘Evropskemu avtu leta 2016’, in prenovljeni sedemsedežni Zafiri, ki je pred kratkim zapeljala na ceste.

 

“Ime Opel Grandland X odraža pustolovskega duha, ki je vedno pripravljen za raziskovanje nečesa novega – v mestnem in podeželskem okolju. Naš novi model križanca je osupljivo privlačen in bo k Oplovi znamki pritegnil še več novih kupcev,” je povedala Tina Müller, vodja trženja pri Oplu.

 

Grandland X je del Oplove ofenzive modelov, s katero bodo od leta 2016 do 2020 na trg poslali 29 novih modelov. Novi CUV vstopa na cvetoč trg: v desetletnem obdobju od 2007 do 2017 se bo evropski delež športnih in mestnih terencev (SUV/CUV) povečal s sedmih na 20 odstotkov vseh prodanih novih vozil. Opel Crossland X in Opel Grandland X bosta tej rasti zagotovila še večji zagon.

 

Opel Crossland X bo v segment B vstopil v prvi polovici leta 2017, pridružil pa se bo MOKKI X, Oplovemu kompaktnemu SUV-ju, ki je pritegnil že več kot 600.000 kupcev. Jeseni 2017 se bo svojima terenskima sorodnikoma pridružil tudi Opel Grandland X, ki se bo uvrstil segment višje. V Evropi vsak peti prodani avto sodi v kompaktni razred.