Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Povsem nova Opel Insignia v zadnji razvojni fazi

26.10.2016


Nova Opel Insignia v zadnji razvojni fazi
  • Danes: elegantna, športna silhueta je prepoznavna kljub maskirni preobleki
  • V prihodnosti: Oplova admiralska ladja s povsem novo arhitekturo in vrhunskimi tehnologijami
  • Marca: svetovna premiera na Ženevskem avtomobilskem salonu 2017

 

Rüsselsheim. Nova Opel Insignia Grand Sport trenutno zaključuje končno razvojno fazo. Čeprav naslednja generacija Oplove admiralske ladje s kamuflažno preobleko skriva svojo eleganco pred radovednimi očmi, je veličastnost petvratne limuzine jasno prepoznavna. Opel Insignia Grand Sport temelji na povsem novi arhitekturi in ima znatno (za več kot devet centimetrov) večjo medosno razdaljo. Opazno krajši prednji in zadnji previs obenem omogočata, da je samo 5,5 centimetra daljša od predhodnice. Centimeter širši kolotek in tri centimetre nižja linija strehe poudarita sijajno držo Insignie Grand Sport. Ta spremenjena razmerja naslednji generaciji Oplove admiralske ladje zagotavljajo videz, ki navduši s še bolj športnimi in osupljivimi potezami kot kadarkoli doslej. A Insignia Grand Sport ni le videti bolj športno – poskrbi tudi za resnično športno zmogljivost. Inženirji so v sam vrh svojih ciljev zapisali učinkovito rabo prostora in zmanjšanje teže: z uporabo lahkih materialov so pri modelu nove generacije prihranili kar do 175 kilogramov. Optimalne obloge zagotavljajo prostornejšo notranjost, seveda pa navdušuje tudi paleta vrhunskih tehnologij.

 

“Ime Opel Insignia Grand Sport pove vse. Odraža učinkovito dinamiko Monze Concept in obenem naš ponos na veličastne Oplove klasike Kapitän, Admiral in Diplomat,” je povedal izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann. “Naša prihodnja admiralska ladja predstavlja novo razsežnost – sozvočje elegance, lahkotnosti in športnosti, ki ustvarja ekstremno privlačno kombinacijo.”

 

Z novo Insignio Grand Sport začenja Opel naslednje poglavje v zgodovini svojih modelov iz vrha ponudbe. Leta 2008 je predhodnica postavila temelje nove Oplove dobe na področju razvoja in oblikovanja, obenem pa je bila izjemna uspešnica: doslej je Insignia navdušila že več kot 900.000 kupcev, leta 2009 pa je osvojila tudi naziv ‘Evropski avto leta’. Na avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu leta 2013 je Opel omogočil vpogled v prihodnost svojih avtomobilov z vizionarsko študijo Monza Concept: ta je bila lahka, športna, varčna in vrhunsko povezana – vse to pa so oziroma bodo odlike prihodnjih Oplovih modelov. Nova Astra, ki je takoj osvojila naziv ‘Evropski avto leta 2016’, sledi tej filozofiji. Z Insignio Grand Sport Opel uvaja naslednji uspešni model, ki dosledno uresničuje navedena merila.

 

Insignia Grand Sport nadaljuje z izjemnimi koraki, ki jih je Opel v kompaktnem razredu naredil z najnovejšo generacijo Astre, zdaj pa z njimi osvaja še naslednjo raven. Novinka je tako zunaj malo večja in opazno bolj prostorna od trenutne Insignie, zato odpira nove razsežnosti na področju velikosti, prostornosti in udobja. Inovativne tehnologije poudarjajo ambiciozne standarde prihodnjega modela iz samega vrha Oplove ponudbe, obenem pa Opel ostaja zvest svoji filozofiji: mobilnost in tehnologije, ki postavljajo nove trende, morajo biti dostopni širšemu krogu uporabnikov. Insignia Grand Sport tako predstavlja elegantno alternativo znatno dražjim avtomobilom.

 

Uradna svetovna premiera Opel Insignie Grand Sport bo marca 2017 na avtomobilskem salonu v Ženevi.