Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Opel GT Concept je prejel nagrado Automotive Brand Award.

18.07.2016

  • “Best of Best”: Nemški oblikovalski svet je športni avto razglasil za oblikovalsko študijo leta 2016
  • “Misija Astra”: dogodek za pooblaščene trgovce je prejel priznanje “Automotive Brand Contest 2016 – Best of Best”
  • Digitalne povezave: nove nagrade za Opel OnStar in mobilni konfigurator

 

Rüsselsheim. Opel GT Concept, zvezda letošnjega avtomobilskega salona v Ženevi, nadaljuje odlično tradicijo Oplovih konceptnih vozil in uteleša avantgardno oblikovanje s prvinskim izrazom. Njegovo izjemnost je potrdil tudi Nemški oblikovalski svet, organizator priznanega tekmovanja Automotive Brand Contest. Strokovna žirija je športnemu avtu prihodnosti podelila nagrado “Best of Best” v kategoriji “Concepts”. Opel je osvojil še tri prve nagrade: tudi dogodek za pooblaščene trgovce “Misija Astra” je prejel nagrado “Best of Best”, pomočnik za osebne povezave in storitve Opel OnStar in novi konfigurator za mobilne naprave pa sta postala zmagovalca v kategorijah “Future Mobility & Parts” in “Digital”. Nagrado za konceptni model Opel GT bo Mark Adams, podpredsednik dizajna pri Oplu/Vauxhallu, prevzel 29. septembra na avtomobilskem salonu v Parizu.

 

 

“GT Concept je sanjski avto, ki zagotavlja naslednjo raven Oplove filozofije ‘kiparske umetnosti z nemško natančnostjo’. Odzivi so bili preprosto osupljivi. Z ekipo smo ponosni, da je naša študija športnega avta kot najboljši konceptni avto leta 2016 osvojila nagrado Automotive Brand Award,” je povedal Mark Adams.

 

 

GT Concept, ki je bil prvič predstavljen marca na avtomobilskem salonu v Ženevi, je poklon legendi med športnimi kupeji, prvemu Oplu GT, in postavlja smernice razvoja znamke. Osupljivi športnik odraža prihodnji Oplov oblikovalski jezik: drzen, čustven in športen. Študija s kompaktnimi dimenzijami je avantgardna in obenem prvinska.

 

 

Tri prve nagrade za inovacije

 

 

Poleg nagrade za oblikovanje je Opel osvojil tudi tri zmage na področju trženja. V kategoriji dogodkov je žirija podelila nagrado “Best of Best” “Misiji Astra”. Tako je bil poimenovan dogodek za Oplove pooblaščene trgovce ob lansiranju Astre, priredili pa so ga v španski Sierri Nevadi. Trgovci so se za dva dni prelevili v “Astranavte” in v puščavi prenočili v 250 futurističnih šotorih.

 

 

“Našim trgovcem želimo vedno ponuditi nekaj posebnega in zato smo se spomnili resnično nenavadne ideje za lansiranje nove Astre. S šotorskim naseljem ob dirkališču, ki spominja na lunarno pokrajino, smo ustvarili neprecenljiv dogodek,” je povedala direktorica trženja pri Oplu Tina Müller, zadovoljna, da pogumna marketinška zasnova ni navdušila le Oplovih trgovcev, temveč tudi žirijo tekmovanja Automotive Brand Contest.

 

 

Pomočnik za osebne povezave in storitve Opel OnStar je osvojil prvo nagrado v kategoriji “Future Mobility & Parts”. Žirija je poudarila pomen digitalizacije še z nagrado Automotive Brand Award za mobilni konfigurator, s katerim lahko uporabniki praktično kjerkoli sestavijo Opla po svojih željah.

 

 

Automotive Brand Contest je mednarodno oblikovalsko tekmovanje za avtomobilske znamke. Nemški oblikovalski svet, ustanovljen leta 1953, podeljuje priznanja in nagrade za oblikovanje izjemnih izdelkov in marketinške dogodke ter usmerja pozornost na temeljni pomen oblikovanja znamke v avtomobilski panogi.