Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

“e” za elektrifikacijo: v Parizu se bo prvič predstavila Opel Ampera-e

24.08.2016

  • e-premiera: revolucionaren električni avto na avtomobilskem salonu v Parizu
  • e-zabavna vožnja: pospeševanje in možnost prehitevanja kot pri športnem avtu
  • e-povezljivost: sistem za informacije in razvedrilo IntelliLink in Opel OnStar zagotavljata stalno povezavo

 

Rüsselsheim. Opel bo na letošnjem avtomobilskem salonu Mondial de l’Automobile v Parizu poskrbel za revolucijo v svetu električnih vozil. Od 1. do 16. oktobra bo na Oplovem razstavnem prostoru (dvorana 5-2, razstavišče 501) na ogled postavljena Opel Ampera-e – električni avto, ki naelektri na vse načine. Model z bliskom na emblemu združuje pionirsko akumulatorsko tehnologijo in delovanje brez emisij z zabavno izkušnjo vožnje, saj največji navor 360 Nm zagotavlja osupljivo pospeševanje in možnost prehitevanja.

 

“Opel Ampera-e omogoča vsakdanjo uporabo električnega vozila in je povsem pripravljena za prihodnost,” pravi Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann. “Ampera-e osupljivo dokazuje, kako tesno sta lahko povezana prijazen odnos do okolja in užitek pri vožnji. Z elektromotorjem, ki vedno znova preseneča z zmogljivostjo, je vožnja nadvse zabavna.”

 

Največji navor 360 Nm ima zasluge za naelektren značaj novega Oplovega modela. Moč elektromotorja znaša 150 kW/204 KM. Speljevanje pred semaforjem in uvozi na avtocesto sodijo med paradne lastnosti modela Opel Ampera-e. Do hitrosti 50 km/h se kompaktni avto požene v samo 3,2 sekunde, od 80 do 120 km/h pri prehitevanju pa potrebuje samo 4,5 sekunde (začasni podatki). Ampera-e tako navduši z zmogljivostjo modelov OPC, ki prestavljajo Oplovo športno elito.

 

Da je vožnja zabavna tudi na dolge proge, omogoča Opel Ampera-e umirjeno vožnjo tudi s hitrostjo do 150 km/h. Obenem se lahko Ampera-e pohvali z znatno večjim dosegom od večine električnih avtomobilov. Poglede pritegnejo edinstvene kompaktne zunanje mere, za energijo pa skrbi pod dnom vozila ravno nameščen paket akumulatorskih baterij. To omogoča tudi prostorno notranjost, v kateri je dovolj prostora za udobno namestitev petih potnikov, prtljažnik pa je povsem primerljiv s prtljažniki drugih vozil kompaktnega razreda.

 

Najboljše razvedrilo: prenesite svoje najljubše filme in glasbo

 

Na daljših potovanjih je poskrbljeno tudi za razvedrilo potnikov. Poleg izjemnega občutka prostornosti je na voljo najboljša digitalna povezljivost na tipično Oplov način. Ampera-e je opremljena z najnovejšo generacijo sistemov za informacije in razvedrilo IntelliLink in sistemom Opel OnStar. Ta nagrajeni pomočnik za povezave in storitve v nekaterih državah že zdaj omogoča povezavo s spletom prek zmogljive dostopne točke Wi-Fi za do sedem mobilnih naprav. S programoma Apple CarPlay in Android Auto združljivi sistemi IntelliLink prinašajo v vozilo svet pametnih telefonov, da imajo potniki popoln dostop do svoje najljubše glasbe ali pa po želji prenesejo tudi filme – to pa sta le dva primera vsestranskih možnosti za razvedrilo.