Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Sproščujoče in varno potovanje z Oplom

29.06.2016

  • Varno: Astra Sports Tourer je po podatkih primerjalnega testa revije “Auto Bild” najvarnejši avto za potovanja
  • Zračno: klimatska naprava in stekleno strešno okno poskrbita, da ni nikomur vroče
  • Sproščeno: Wellness sedeži v novi Astri s funkcijo za prezračevanje in masažo
  • Praktično: v sredinski konzoli FlexRail® in žepih na vratih je dovolj prostora za pijače
  • Zabavno: vrhunski zvočni sistemi

 

Rüsselsheim. K sproščenemu potovanju veliko prispeva občutek, da se vozimo v varnem avtu in po ugotovitvah revije “Auto Bild” Opel Astra Sports Tourer vodi tudi na tem področju. V velikem primerjalnem testu s 13 tekmeci (številka 24/2016) je najbolje prodajani kompaktni karavan osvojil prvo mesto. Nenatovorjena Astra Sports Tourer je med testom izogibanja oviram po merilih ISO dosegla največjo hitrost 135 km/h. Celo s tovorom, težkim skoraj 550 kg, je premagala prestižne tekmece z zračnim vzmetenjem. Z zaviranjem od 130 km/h do povsem ustavljenega vozila je z 62,1 metra Astra Sports dosegla “najkrajšo zavorno razdaljo med vsemi natovorjenimi vozili”. Uredniki so zaključili: “Opel je odlično opravil nalogo … Z vsemi svojimi lastnostmi je Astra najvarnejši avto za potovanja.”

 

 

Obvezna zaščita pred soncem

 

 

Poskrbite za zaščito pred vročimi sončnimi žarki in pri tem najprej pomislite na otroke na zadnjih sedežih. Izbirate lahko v pestri ponudbi Oplove dodatne opreme. Za skoraj vsak model so na voljo po meri izdelani senčniki za zadnje in stranska okna. Sponke omogočajo preprosto namestitev, pri odprtem oknu pa varujejo tudi pred mrčesom. Zatemnjena stekla obenem preprečujejo, da bi tatove pritegnila igralna konzola, ki jo je otrok pozabil na zadnjem sedežu, ko si privoščite odmor na počivališču. Za vse, ki si želijo zagotoviti udobje in zaščito pred sončnimi žarki in radovednimi pogledi v vseh letnih časih, so različni Oplovi modeli od ADAMA do Zafire na voljo z atermično zasteklitvijo Solar Protect. Ta zatemnjena zadnja stekla so pri nekaterih različicah celo vključena v standardno opremo. Tako kot vetrobransko steklo Solar Reflect v novi Opel Mokki X. Poseben sloj preprečuje, da bi se notranjost novega kompaktnega športnega terenca prehitro ogrela, zato lahko potniki uživajo v prijetno svežem okolju.

 

 

panoramskim vetrobranskim steklom in panoramskim strešnim oknom iz ponudbe opreme za doplačilo prevzame potnike v novi Zafiri občutek počitnic že v trenutku, ko se odpravijo na pot. Vetrobransko steklo se razteza od pokrova motornega prostora skoraj do stebrička B. Potniki imajo skoraj neoviran pogled navzgor. Panoramsko strešno okno sega od vetrobranskega stekla do zadnjega dela vozila, kar ustvari svetlo in zračno notranjost potovalnega salona.

 

 

Jadralna deska je varno pritrjena na strešni prtljažnik, kolesa so nameščena na nosilec FlexFix in plišaste živalice že čakajo, da se jim na zadnjih sedežih pridružijo njihovi lastniki. Edino vprašanje je: “Kako preprečiti, da bi visoke zunanje temperature družinske počitnice spremenile v prepoteno nočno moro?” Preprosto: ko se živo srebro požene v zgornji del termometra, za prijetno potovanje vseh družinskih članov poskrbijo Oplovi in številne možnosti, s katerimi so Oplova vozila na voljo standardno ali so del opreme za doplačilo, kot je npr. atermična zasteklitev Solar Protect.

 

 

V poletni vročini potnike prav nič ne mika, da bi šli iz vozila, v katerem za njihovo prijetno počutje skrbijo ergonomski sedeži s prezračevanjem in individualno nastavljiva klimatska naprava. Za dolga potovanja je na voljo sistem AirWellness, ki poskrbi za prijeten vonj v novi Astri. Zrak v vozilu nežno odišavi, da je po uporabnikovi želji sproščujoč ali osvežujoč in je povsem neprimerljiv z dobro poznanimi običajnimi razpršilniki dišav.

 

 

Oaza dobrega počutja za sveže in sproščeno potovanje z Astro

 

 

Prva izbira ljubiteljev poletnih potovanj z vetrom v laseh je seveda kabriolet Opel Cascada. To pa še ne pomeni, da se morajo vsi ostali vozniki odpovedati osvežujoči sapici. V novi Opel Astri stekleno strešno okno z električnim pomikom in dvigom poskrbi za svež zrak v vozilu. Senčnik zagotavlja, da sončni žarki notranjosti ne ogrejejo preveč. Pri višjih temperaturah in hitrostih je najbolje okna pustiti zaprta in vključiti standardno ročno ali dvopodročno elektronsko klimatsko napravo, ki omogoča, da voznik in sovoznik individualno nastavita želeno temperaturo. In da lahko vsi potniki v vozilu uživajo kot v centru za dobro počutje, je na voljo tudi Oplov lastniaromatski sistem AirWellness s sproščujočim učinkom vonja zelenega čaja (Green Tea) in osvežujočo energijo temnega lesa (Energizing Dark Wood). Sistem je možno preprosto namestiti na sredinsko konzolo z adapterjem PowerFlex in ga napolniti z odišavljenimi blazinicami. Blazinice sistem ogreva z napetostjo pet voltov, da se sprosti dišava, ki hitro odpravi vse morebitne neprijetne vonje v notranjosti vozila. Če je vozilo za doplačilo opremljeno še z ergonomskimi sedeži AGR (kampanja za zdrav hrbet) s funkcijama za masažo in hlajenje sedeža s prezračevanjem, se bodo počitnice začele bolj sproščeno kot kadarkoli doslej.

 

 

V novi Zafiri so pijače vedno na dosegu

 

 

Pravilo je dobro znano: še posebej poleti moramo veliko piti, zato morajo biti pijače vedno dostopne tudi v vozilu. Če je voznik na poti sam, lahko plastenko ali pločevinko odloži v držalo za pijače v sredinski konzoli. Večjo plastenko lahko zadrži mreža na sovoznikovem sedežu, da se pri močnejšem zaviranju ne odkotali ali poleti po vozilu. V novi Opel Zafiri je še posebej praktična sredinska konzola FlexRail®. Prilagodljive module sistema, med katerimi so tudi velik predal in držala za pijače, je možno po aluminijastih vodilih pomakniti v želeni položaj. Plastenke s prostornino do 1,5 litra je možno shraniti v žepih prednjih vrat, litrske pa tudi v zadnjih vratih. Tudi s sedmimi potniki na krovu Zafire je v tretji vrsti dovolj prostora in udobja, saj sta v sredinski konzoli pred njima držali za pijače. Opel ADAM in Opel Corsa s posebnim držalom za pijače, na katerem je stiliziran morski pes, varno zadržita skodelice, plastenke in pločevine ob sredinski konzoli. Držalo lahko tudi preprosto odstranite, ko ga ne potrebujete.

 

 

Prijetna potovanja z vrhunskim razvedrilom

 

 

Opel nudi pester nabor možnosti, s katerimi se potniki med prometnimi zastoji ne bodo nikoli dolgočasili. Prek sodobnih sistemov IntelliLink, kot je Radio R 4.0, je zagotovljen dostop do pomembnih funkcij pametnih telefonov Apple. Vsi, ki cenijo vrhunsko kakovost zvoka, lahko glede na model vozila izberejo odličen zvočni sistem, saj so posebej za Ople na voljo izjemni sistemi proizvajalcev, kot sta Bose in Infinity. Tudi večurne vožnje so lahko nadvse zabavne in z izbranim sistemom za informacije in razvedrilo minejo presenetljivo hitro.