Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Za sproščene počitnice: dovršeni Oplovi Flex pripomočki za potovanja.

23.06.2016

  • FlexOrganizer: izjemno vsestranski in prilagodljiv sistem za urejeno shranjevanje
  • FlexConnect: vrhunsko razvedrilo
  • FlexFix: vgrajen nosilec za varen in do hrbta prijazen prevoz koles

 

Rüsselsheim. “Kako, prosim? Vse to naj bi vzeli s sabo? Nemogoče!” Marsikoga je strah že misli na natovarjanje avtomobila pred družinskimi počitnicami. Z individualnimi Oplovimi pripomočki, ki pomenijo konec tovrstnega kaosa, je strah odveč. Posebni nosilci, predelni drogovi in mreže zagotavljajo ne le varno shranjevanje, temveč tudi preprost dostop do vseh pomembnih potrebščin. Potovanje z avtomobilom ima kopico prednosti, še posebej za družine z otroki. S sabo lahko vzamejo vse od otroških vozičkov do koles in pohodnih palic.

 

 

“V paleti naše dodatne opreme, vključno s paketi FlexOrganizer, je več kot 50 družin izdelkov. Uporabnikom pomagajo pri urejenem shranjevanju prtljage in obenem povečajo varnost,” je povedal Peter Christian Küspert, podpredsednik Oplovega oddelka za prodajo in poprodajo. “Za dolga potovanja z otroki osebno priporočam adapter FlexConnect, ki omogoča namestitev tabličnega računalnika na vzglavnik prednjega sedeža, da se lahko otroci med vožnjo zabavajo z ogledom različnih vsebin.”

 

 

Pri pakiranju je najpomembnejša varnost

 

 

Preden se odpravite na pot, pomislite predvsem na varnost: v primeru zaviranja v sili se nepritrjena prtljaga spremeni v nevarne projektile. Paket FlexOrganizer za novo Astro Sports Tourer, Insignio Sports Tourer in Country Tourer ter Zafiro Tourer je na voljo že od 150 evrov (priporočena prodajna cena v Sloveniji) in zagotavlja odlično rešitev. Del paketa so tudi povsem prilagodljivi jermeni, s katerimi lahko predmete pritrdite na stranska vodila. V mrežah ob stranicah ali vodotesnih škatlah lahko shranite manjše predmete, na primer komplet prve pomoči ali varnostni trikotnik, da bodo vedno pri roki. Oplova predelna mreža FlexOrganizer ali predelni drogFlexRail omogočata razdelitev prtljažnika na dve ločeni območji in preprečujeta drsenje vrečk, torb ali drugih predmetov. Tako povečate funkcionalnost prtljažnika, obenem pa z različnimi elementi poskrbite za red v zajetnem prtljažniku in ga zavarujete pred praskami. Nadaljnja prednost je takojšen dostop do kompleta prve pomoči, varnostnega trikotnika in varnostnega telovnika, ki niso skriti pod ogromnim kupom prtljage.

 

 

Premično prtljažno dno FlexFloor znatno prispeva k izboljšanju ergonomije. Z velurjem oblazinjeno dno omogoča preprosto natovarjanje in raztovarjanje Insignie Sports Tourer, na voljo pa je v črni ali rjavi barvi. Možno ga je pomakniti za 40 centimetrov navzven, nanj pa lahko odložite predmete, težke do 120 kilogramov, da vam težkih kosov prtljage ni treba dvigati v prtljažnik.

 

 

Manjše predmete, kot so plišaste živalice, knjige in druge igrače, lahko shranite v zaboju s pokrovom na zadnji sedežni klopi. Otroci bodo vedno vedeli, kje so njihove najljubše igrače in vas ne bodo spraševali: “Kje je moj medvedek?” Poseben transportni zaboj s pokrovom so razvili za prtljažnik Opla ADAMA. Seveda je na voljo v treh različnih izvedbah, saj je namenjen prvaku v individualizaciji. Notranjost je oblazinjena, s predelnimi stenami pa jo je možno razdeliti v tri predale. V praktično vseh Oplovih modelih vam poseben element, ki ga vstavite v držalo za pijače, omogoča shranjevanje beležk, pisal, robčkov in kozmetike.

 

 

V drugi vrsti ni nikoli dolgčas: FlexConnect navdušuje (tudi) otroke

 

 

Opel nudi dovršene rešitve tudi na področju sodobnih sistemov za informacije in razvedrilo. Držalo za pametne telefone FlexDock je na voljo za modele ADAM, Corsa in Zafira Tourer. S pritrditvijo na armaturno ploščo omogoča, da uporabljate navigacijski sistem na svojem pametnem telefonu. Obenem FlexDock brez dodatnih kablov polni telefon, kar je še ena od pomembnih prednosti.

 

 

Naslednji vsestranski pripomoček je adapter FlexConnect, ki lahko poskrbi za več varnosti in razvedrila pri potovanju z večino Oplovih modelov. Kaveljček na adapterju, ki ga pritrdite na vzglavnik prednjega sedeža, zadrži vrečke pred poletom pri močnem zaviranju. V kombinaciji z držalom za tablični računalnik iPad ali Samsung Galaxy lahko otroci na zadnjih sedežih uživajo v ogledu različnih vsebin, starši pa so osredotočeni na vožnjo..

 

 

FlexFix za družinske kolesarske počitnice

 

 

Za številne družine je po prihodu na želeni cilj najljubša oblika sprostitve kolesarjenje. Povsem vgrajeni sistemFlexFix, ki ga je razvil Opel, se v tem primeru izkaže kot odlična izbira. Omogoča preprost in varen prevoz do štirih koles. Nosilec za kolesa je na voljo že v nekaj sekundah in ne zahteva posebnega orodja. Ko ga ne potrebujete, izgine v zadnjem odbijaču. Patentirani Oplov sistem je za modele ADAM, Corsa, Meriva, Mokka in Zafira Tourer na voljo od 560 evrov naprej.