Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Opel na salonu RETTmobil 2016: ‘avto leta’ za reševalne službe

01.06.2016

  • Nova Astra Sports Tourer na čelu Oplovih vozil za posredovanje pri nezgodah
  • Reševalna in večnamenska gasilska vozila na osnovi Movana
  • Pestra ponudba Oplovih nadgradenj na 16. Salonu vozil za reševalne službe

 

 

Rüsselsheim. Insignia Sports Tourer, Zafira Tourer, Mokka in ADAM – Opel je obsežno paleto svojih vozil za reševalne službe zdaj dopolnil še z novo Astro Sports Tourer. ‘Evropski avto leta 2016’ se kot komandno vozilo gasilske brigade od 11. do 13. maja prvič predstavlja na vodilnem evropskem salonu mobilnosti na področju nujnih posredovanj RETTmobil v Fuldi v Nemčiji. Opel Mokka na salonu v Fuldi je zasnovana za enako vlogo. Prav tako široka je ponudba Oplovih nadgradenj gospodarskih vozil. Movano se na primer predstavlja kot reševalno vozilo in večnamensko vozilo za gasilce. Opel na razstavnem prostoru 505 v dvorani 5 prikazuje možnosti za uporabo svojih proizvodnih modelov za posebne zahteve policije, gasilcev in reševalcev. Proizvajalec iz Rüsselsheima v te namene sodeluje s priznanimi in certificiranimi izdelovalci nadgradenj.

 

 

Pomoč je že na poti: Astra Sports Tourer kot mobilni reševalni štab

 

 

Nova Opel Astra Sports Tourer je pripravljena na akcijo, ne le kot ‘avto leta’ za zasebne in poslovne uporabnike, temveč tudi kot mobilni štab služb za pomoč in reševanje. Opel je svojega novega karavana že v tovarni opremil s sistemom signalizacije in utripajočimi modrimi lučmi na zadnjem delu vozila – izključno s tehnologijo LED. Ustrezna upravljalna enota BT 220 je nameščena v dosegu rok na sredinski konzoli. Dodatna oprema vključuje digitalni sistem za radijske komunikacije z antenami na strehi, mikrofon za javne objave in sistem za delovanje motorja v mirovanju tudi brez kontaktnega ključa. Opel bo jeseni začel sprejemati naročila za Astro Sports Tourer z gasilsko rdečimi folijami, ki so izdelek podjetja design112.

 

 

Oplov kompaktni karavan najnovejše generacije bo službam za pomoč v sili zagotovil hitro posredovanje z živahno zmogljivostjo, za katero imata zasluge tudi za do 190 kilogramov lažja arhitektura in paleta poskočnih motorjev, kot je dizelski 1.6 CDTI s 100 kW (136 KM) in šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom (poraba kombinirano 4,5–4,6 l/100 km in emisije CO2 kombinirano 119–122 g/km). Astra Sports Tourer že pred predelavo v vozilo za reševalne službe navdušuje z najsodobnejšimi komunikacijami in varnostno tehnologijo, vključno s sistemom za povezave in storitve OnStar*, ki je na voljo tudi z dostopno točko Wi-Fi za več mobilnih naprav*, sistemom NAVI 900 IntelliLink in pionirskimi IntelliLUX LED® matričnimi žarometi brez bleščanja.

 

 

Za posebne namene: široka ponudba predelav Movana

 

 

Oplovi ‘gospodarstveniki’ so prav tako pripravljeni za akcijo. V sodelovanju s certificiranimi specialisti za nadgradnje in predelave Oplov Movano rešuje življenja na različne načine, o čemer se lahko prepričajo obiskovalci salona v Fuldi. Hensel Fahrzeugbau je model Movano Trabus (L3H2) predelal v večnamensko vozilo za gasilsko brigado, ki moštvo in opremo hitro pripelje na kraj reševanja. Na osnovi Movana L2H2 izdelano reševalno vozilo zagotavlja hiter prevoz ponesrečencev s kraja nezgode do bolnišnice. Predelava z napredno tehnološko opremo prihaja iz podjetja Binz Ambulance- und Umwelttechnik. Ko bo konec salona RETTmobil, se bo ta Movano pridružil ekipi iz Rüsselsheima, kjer bo skrbel za prevoz gasilske brigade proizvodnega obrata.

 

 

Obiskovalci si lahko RETTmobil ogledajo od srede do petka od 9.00 do 17.00 ure. Ekipa strokovnjakov na Oplovem razstavnem prostoru bo svetovala in zagotovila informacije o široki ponudbi modelov za reševalna vozila in drugih predelavah vozil.

 

 

* Na voljo na nekaterih evropskih trgih