Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

V Oplu lahko svoj telefon napolnite brezhibno in lično – brezžično!

28.04.2016

V Oplu lahko svoj telefon napolnite brezhibno in lično – brezžično!

  • Povsem integriran brezžični polnilnik: na voljo v trendovski družini Opel ADAM
  • Brez kablov in priključkov: uživajte v povezavah, medtem ko je telefon varno shranjen in se polni
  • Dostopna cena: brezžično polnjenje za samo 50 evrov

 

Rüsselsheim. Opel zdaj nudi v vozilo vgrajeno brezžično polnjenje z izbranimi različicami elegantnega ADAMA: baterijo svojega mobilnika lahko napolnite prek elektromagnetnega polja brez zmešnjave kablov. Svoj pametni telefon preprosto odložite na vgrajeni polnilnik v sredinski konzoli in takoj se bo začel brezžično polniti. Z brezžičnim polnjenjem, nagrajeno tehnologijo za informacije in razvedrilo IntelliLink, uporabo telefona s funkcijo CarPlay in Android Auto ADAM resnično ustvarja trende v svetu avtomobilov.

 

 

“Naša nagrajena tehnologija za informacije in razvedrilo IntelliLink, združljiva s pametnimi telefoni, je bila premierno predstavljena prav z ADAMOM, ki je popoln primer tega, koliko individualnosti in tehnologije lahko ponudi majhen avto. Zdaj z brezžičnim polnjenjem zagotavljamo še višjo raven tega izjemno uspešnega majhnega avtomobila, ki odlično odraža življenjski slog voznice ali voznika,” pravi Peter Christian Küspert, podpredsednik za prodajo in poprodajo v skupini Opel.

 

 

Brezžično (induktivno) polnjenje deluje z elektromagnetnim izmeničnim poljem, ki prek polnilne postaje prenaša energijo med dvema napravama. Induktivna tuljava v ohišju polnilnika zagotovi magnetno polje, ki ga tuljava v pametnem telefonu iz magnetne pretvori v električno energijo za polnjenje baterije ali delovanje.

 

 

 

Polnjenje je s priklopnimi postajami iz palete dodatne opreme na voljo v številnih vozilih. Priklopne postaje pa morajo biti s pomočjo kablov povezane z električnim sistemom vozila in lahko glede na mesto namestitve bolj ali manj posegajo v vidno polje voznika.

 

 

Vgradnja brezžičnega polnjenja pametnih telefonov v vozilo je vsekakor veliko boljša ideja. Brezžični polnilnik v ADAMU je združljiv s standardnima vmesnikoma ‘Qi’ in ‘Powermat’, nameščen pa je v sredinski konzoli pred prestavno ročico. Voznikom ni treba odmikati rok z volana; s tehnologijo Bluetooth lahko z vozilom povežejo svoj mobilni telefon, ki omogoča brezžično polnjenje, in prostoročno telefonirajo ali pretočno predvajajo glasbo, medtem ko je telefon pospravljen in se polni.

 

 

Brezžično polnjenje je za doplačilo v znesku 50 evrov na voljo z vsemi člani družine ADAM razen osnovne različice. Barviti, vsestranski in nadvse individualen Opel ADAM JAM je na voljo že od 9.990 evrov (vključno z davkom na dodano vrednost in veljavno prodajno kampanjo).

 

 

Za seznam naprav, združljivih z brezžičnim polnjenjem, kliknite naslednjo povezavo:

http://www.gmtotalconnect.com/assets/pdf/GM_Wireless_Charging_Compatible_Device.pdf