Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Nova Opel Astra je 'Evropski avto leta 2016'

07.03.2016

astra evropski avto leta 2016 Rüsselsheim/Ženeva.

Nova Opel Astra je osvojila najbolj zaželeni naziv v avtomobilski panogi in postala 'Avto leta 2016'! 58-članska žirija, ki so jo sestavljali avtomobilski novinarji iz 22 evropskih držav, je Astri podelila skupno 309 točk, na drugo in tretje mesto pa sta se z 294 oziroma 202 točkami uvrstila Volvo XC90 in Mazda MX-5.

Predsednik odbora COTY (Car of the Year) Hakan Matson je priznanje 'Evropski avto leta 2016' izročil izvršnemu direktorju skupine Opel dr. Karlu-Thomasu Neumannu na predvečer otvoritve 86. Mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi za predstavnike medijev.

Astra se je na prvo mesto zavihtela med sedmimi finalisti letošnjega izbora za avtomobil leta. V izbor se je prvotno uvrstilo več kot 40 novih avtomobilov, od športnih roadsterjev do prestižnih limuzin in športnih terencev.

“Nova Astra predstavlja začetek Oplove nove dobe in zmaga v letošnjem izboru avtomobila leta kaže, da smo na dobri poti,” je povedal dr. Karl-Thomas Neumann. “Počaščeni smo, da so nam vodilni avtomobilski novinarji podelili to prestižno priznanje.”

Na zadnjih osmih izborih avtomobila leta je Opel z novimi modeli zmagal trikrat. Nova Astra je od začetka prodaje lansko jesen osvojila nekaj pomembnih mednarodnih priznanj, med katerimi sta tudi SAFETYBEST 2015 in Zlati volan 2015. Za izjemno varnost, s katero se je izkazala pri preizkusnih trčenjih, ji je organizacija Euro NCAP podelila najvišjo oceno s petimi zvezdicami.

Nova imetnica prestižnega naziva v različici s petimi vrati in kot Sports Tourer temelji na povsem novi lahki arhitekturi vozila. Za pogon ekskluzivno skrbijo najnovejši dizelski in bencinski motorji. Integracija s pametnimi telefoni in revolucionarni pomočnik za osebne povezave in storitve Opel OnStar poskrbita za ultra-sodobno povezljivost. Astra nadaljuje tudi s tradicijo uvajanja tehnologij in funkcij, kot so IntelliLux LED®matrični žarometi, v kompaktni razred, čeprav so bile doslej na voljo samo v višjih segmentih.

Priznanje 'Evropski avto leta' so uvedli leta 1964. Z letošnjo zmago je Opel svoje skupno število osvojenih nazivov 'Avto leta' povečal na pet. Kot prvi avto iz Rüsselsheima ga je osvojil Opel Kadett E leta 1985. Dve leti pozneje je vseevropska zmaga pripadla Omegi A. V zadnjih leti se je Opel dvakrat uvrstil na vrh – Insignia je zmagala leta 2009, Ampera pa leta 2012.

Več si lahko preberete na uradni strani www.caroftheyear.com

Vir: media.gm.com