Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Opel na avtomobilskem salonu v Ženevi: “Še bolj čustven in inovativen ter močnejši kot kadarkoli doslej!”

07.03.2016

Rüsselsheim/Ženeva.

“Opel je bolj čustven in inovativen ter močnejši kot kadarkoli doslej. Opel se je vrnil!” je povedal izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann ob otvoritvi Oplovega razstavnega prostora (dvorana 2, številka 2231) na 86. Avtomobilskem salonu v Ženevi (za javnost je odprt od 3. do 13. marca). Dr. Neumann je na tiskovni konferenci razkril dve svetovni premieri: prihajata športni avto prihodnosti – GT Concept – in kompaktni športni terenec Mokka X. Obenem bo na salonu na ogled tudi turni dirkalnik Astra TCR iz nove Astrine družine. “Odkar smo jeseni 2015 začeli prodajati Astro, smo dobili že več kot 130.000 naročil,” je izjemno uspešno uvedbo nove generacije Astre opisal izvršni direktor skupine Opel. V Oplu so ponosni na novinko, ki ji je uspelo osvojiti najvišje evropsko priznanje: “Po tem, ko je osvojila kar nekaj nazivov 'Avto leta' v različnih državah Evrope, je nova Opel Astra včeraj popoldne postala še 'Evropski avto leta 2016'!” Karavan Astra Sports Tourer, ki je tako kot petvratna različica lažji in učinkovitejši ter opremljen z ultra-sodobnimi tehnologijami, bo pri trgovcih že v nekaj tednih.

Športni avto prihodnosti: svetovna premiera modela Opel GT Concept

Opel je ponovno poskrbel za popolnoma čustven izraz. To jasno dokazuje svetovna premiera modela GT Concept, ki združuje preteklost in prihodnost. GT Concept pa ne skuša preprosto kopirati slavnega predhodnika, navdušuje z novo interpretacijo izvirnega vznemirljivega sloga. “To je eden najbolj osupljivih konceptnih avtomobilov, ki sem jih videl v svojem življenju. Čista strast! Kaže, kdo smo in kakšni smo: samozavestni, drzni in inovativni,” je povedal dr. Neumann ob predstavitvi čistokrvnega konjiča s spredaj nameščenim sredinskim motorjem in zadnjim pogonom. GT Concept je prav tako avantgarden kot je prvinski – čista oblika je najpomembnejša. Dolg pokrov motornega prostora, ekstremno kratki previsi, drzna rdeča značilna linija, brez kljuk, zunanjih ogledal in drugih odvečnih okrasnih elementov – to je popoln športnik. Oplovo oblikovalsko filozofijo kiparskega oblikovanja je ponesel na naslednjo raven. “GT Concept odraža drzen in s čustvi nabit duh Oplove znamke. Je dramatičen, kiparsko izrazit in kar prekipeva od inovacij,” je pojasnil Mark Adams, podpredsednik oblikovanja.

Prodajna uspešnica bo še bolj zaželena: svetovna premiera Opel Mokke X

Opel Mokka nagovarja čustva že odkar je pred tremi leti prvič zapeljala v prodajne salone – več kot 500.000 lastnikov Mokke po vsej Evropi se ne more motiti. Zdaj pa bo pustolovski športni terenec še bolj zaželen: “Nova Mokka X pritegne z drzno zunanjostjo in prefinjeno elegantno notranjostjo,” je dr. Neumann predstavil naslednji evolucijski korak kompaktne prodajne uspešnice iz segmenta športnih terencev. Značilnemu oblikovanju Mokke X vtisne poseben grafični pečat izrazito dvojno krilo dnevnih LED luči. Obenem jo odlikujejo prefinjena notranjost in sistemi za informacije in razvedrilo, s katerimi se bo poleti ob začetku prodaje uvrstila med najbolje povezana športna terenska vozila. Svet pametnih telefonov bo vstopil v avto, saj bo IntelliLink podpiral tako Apple CarPlay kot Android Auto, kupcem pa bo za doplačilo na voljo tudi sistem Opel OnStar. To pa še ni vse. Opel bo svoji ponudbi motorjev dodal novi 1,4-litrski bencinski motor z neposrednim vbrizgom. Izjemno sodoben motor dopolnjujejo šeststopenjski avtomatski menjalnik, sistem Start/Stop in štirikolesni pogon (predhodni podatki o porabi in emisijah CO2 v kombiniranem ciklu: 6,6 l/100 km, 154 g/km). “Naš novi kompaktni SUV je vznemirljiv, dostopen, inovativen in privlačen. Z eno besedo: to je Opel.”

Lahka, učinkovita, praktična, športna: nova Opel Astra

Lažja, še bolj učinkovita, okretna in udobna – “Nova Astra je najboljši avto, kar smo jih izdelali. In ponovno je prevzela vodilno vlogo v svojem razredu,” pravi dr. Karl-Thomas Neumann. Tega ne potrjujejo le naročila kupcev, temveč tudi številni primerjalni testi, na katerih se je Astra izkazala kot zmagovalka po vsej Evropi. Različica s petimi vrati je od predhodnice lažja za do 200, Sports Tourer pa do 190 kilogramov, kar se odraža na znatno izboljšani okretnosti in udobju pri vožnji. Najnovejša generacija motorjev jamči, da bo vožnja izjemno zabavna. Obenem nova Astra prinaša številne tehnologije in sisteme za pomoč vozniku – od nagrajenih prilagodljivih matričnih IntelliLux LED® žarometov do opozarjanja na oviro pred vozilom s samodejnim zaviranjem za preprečevanje trčenja. “Prav zato gre Astra na živce višjemu razredu,” razlaga dr. Neumann. Astra Sports Tourer bo v prodajnih salonih že naslednji mesec, zgodbi o uspehu pa bo dodala še eno poglavje. Odlikujeta jo prostornejša notranjost in obsežnejši prtljažnik, čeprav so zunanje mere ostale skoraj nespremenjene. Kot prvi Opel bo na voljo tudi z električnim pomikom prtljažnih vrat, ki jih bo mogoče odpreti in zapreti s preprostim zamahom z nogo pod zadnjim odbijačem.

GT Concept ni bil edini posladek za oboževalce avtomobilskega športa, ki ga je predstavil dr. Karl-Thomas Neumann – srčni utrip bo povišala tudi nova Astra TCR. Pod pokrovom motornega prostora rohni 2,0-litrski motor s 330 KM in 420 Nm navora, pripravljen za sodelovanje v prvenstvu Touring Car Racing Series 2016. Sporočilo dirkalnika je jasno: “Astra TCR bo poskrbela za nadaljevanje bogate Oplove tradicije v avtomobilskem športu.”

Vir: media.gm.com