Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Nova Astra prepričljivo do naslova Slovenski avto leta 2016

01.02.2016

Pet izmed sedmih sodelujočih uredništev je namreč Astro postavilo na prvo mesto in izid glasovanja žirije je bil jasen: Astra je Slovenski avto leta 2016!
opel astra avto letaPhoto: rtvslo.si
Astra se je uvrstila med pet finalistov (med 33 letošnjimi kandidati) po glasovanju bralcev sedmih medijskih hiš: Delo/Slovenske novice/Nedelo/Nedeljske novice, Avto magazin, Motorevija AMZS, Dnevnik/Nedeljski dnevnik, Večer/EVO Magazin, Avtomoto Planet Siol.net in Val 202/Avtomobilnost in v finale prišla s 4 točkami. Nato je sledilo glasovanje teh sedmih specializiranih avtomobilističnih uredništev oziroma njihovih predstavnikov v okviru televizijske oddaje Avtomobilnost na slovenski nacionalni televiziji v četrtek 14. januarja.
Vsako uredništvo je finaliste ocenili s točkami 1, 2, 3, 4 ali 6 v skladu s kriteriji izbora, vse skupaj pa so dodali točkam, ki so predstavljale izbor bralcev. Opel Astra je s 40 točkami prepričljivo zmagala in za njo so se preostali finalisti uvrstili v naslednjem vrstnem redu: druga Škoda Superb (33 točk), tretja Mazda CX-3 (24 točk), četrta Audi A4 (20 točk) in peti Renault Kadjar (11 points).
Letošnji izbor za Slovenski avto leta je bil že 24. po vrsti od leta 1993, Astra pa je drugi Oplov model, ki se lahko pohvali s tem prestižnim nazivom , saj je prvo lovoriko leta 2007 osvojila Corsa.
Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji je ob prejemu lovorike dejal: »Verjeli smo v našo Astro in seveda smo veseli, da je tako prepričljivo osvojila naslov. To je veliko priznanje za Opel, dokaz, da je naša smer razvoja prava in da si tako ljudje kot strokovna javnost želijo, da na tej poti vztrajamo ter v prihodnje predstavimo še več podobnih avtomobilov, kot je nova astra,«
Kaj so člani žirije o Astri povedali, si lahko preberete v njihovih člankih:
Vir: Opel.si