Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Opel nadaljuje uspešno začrtano pot.

09.07.2015

  • Opel dosegel junija devetodstotno vseevropsko rast
  • V prvih šestih mesecih leta je v Evropi povečal prodajo za tri odstotke, v Sloveniji za kar 20 odstotkov
  • Povečanje števila prvih registracij novih avtomobilov v 20 evropskih držav, vključno s Slovenijo

 

Rüsselsheim. Opel v Evropi nadaljuje vožnjo po poslovno uspešni začrtani poti. Glede na preliminarne podatke o prodaji avtomobilov junija letos, se je število prvih registracij novih avtomobilov znamke, v primerjavi z junijem lani, povečalo za devet odstotkov. Tako je bilo junija letos v Evropi prvič registrirano 118.600 novih Oplov in s tem je bila dosežena 6,35-odstotna rast tržnega deleža. Ne glede na odhod z ruskega trga, je družba v prvi polovici letošnjega leta ohranila tudi rast prodaje v absolutnih številkah. Od začetka januarja, do konca junija je namreč Opel prodal 582.300 avtomobilov, kar je predstavljalo triodstotno povečanje prodaje, oziroma v primerjavi z enakim obdobjem leta 2014,večji obseg prodaje za 18.400 vozil. S tem je družba nekoliko izboljšala tudi tržni delež, ki sedaj znaša 5,9 odstotka.

 

»Povečanje prodaje v prvih šestih mesecih letos na več kot 20 trgih kaže, da so naši avtomobili še kako privlačni za kupce. Novi Opel KARL, za katerega smo zabeležili že 30.000 naročil, sistem osebne povezljivosti in podpornih storitev Opel OnStar ter nova Astra bodo zagotovo dodatno pripomogli nadaljnji rasti prodaje,« je dejal Peter Christian Küspert, podpredsednik Opel Group zadolžen za prodajo in poprodajo.

 

V prvi polovici leta 2015 je Opel zabeležil povečanje števila registracij novih avtomobilov na 20 evropskih trgih: Nemčija (+ 2 odstotka), Velika Britanija (+ 4 odstotke), Italija (+17 odstotkov), Španija (+18 odstotkov), Poljska in Slovenija (+20 odstotkov), Portugalska (+21 odstotkov), in Turčija (+36 odstotkov). Ob tem je znamka na 13 evropskih trgih povečala tudi tržni delež. Največjo povečanje tržnega deleža je Opel dosegel v Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Estoniji, Bolgariji, Srbiji, Poljski in Sloveniji.

 

Junija je znamka zasedla vodilno mesto na avtomobilskem trgu na Madžarskem, kjer je znašal njen tržni delež 11,3 odstotka. Ob tem je proizvajalec avtomobilov s sedežem v Rüsselsheimu zasedel drugo mesto po uspešnosti prodaje v Avstriji (tržni delež 7,57 odstotka), na Nizozemskem (8,1 odstotka) in tretje mesto v Sloveniji (10,14 odstotka). Oplova sestrska blagovna znamka Vauxhall je bila junija na britanskem trgu druga (tržni delež 11,66 odstotka), kot tudi v prvih šestih mesecih (tržni delež 10,35 odstotka).

Z več kot 20.000 enot je bila v vlogi zastavonoše prodajnega uspeha ponovno Mokka. Prodajo je povečala za 28 odstotka. Število prvih registracij novi Cors se je ob tem povečalo za približno 18.000 enot, oziroma 12 odstotkov. Prodajnemu uspehu je z 2500 prodanimi vozili, oziroma za devet odstotkov več svoje prispeval tudi ADAM.

 

Sloveniji je Opel s 625 vozili in z 10,14-odstotnim tržnim deležem prebil mejo magičnih desetih odstotkov ter v juniju zasedel tretje mesto glede na število registriranih vozil. Najbolje sta se junija prodajali Corsa (158 vozil) in Astra (155 vozil), sledile pa so jima Meriva (103 vozila) in Mokka (73 vozil). Z 2.660 registriranimi vozili v prvih šestih mesecih letošnjega leta, je tako prodajo v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za 20 odstotkov (jan-jun 2014: 2.215 vozil).

 

Od januarja do junija je bil Opel v Evropi izjemno uspešen tudi pri svojimi lahkih gospodarskimi vozili. S povečanjem za 25 odstotkov, se je število prvič registriranih lahkih gospodarskih vozil povečalo na 51.500. S tem se je tržni delež povečal za 0,56 odstotka na 4,03 odstotka. Odločno rast prodaje so zabeležile vse tri družine lahkih gospodarskih vozil. Movano za 34 odstotkov, Vivaro za 27 odstotkov in Combo za 15 odstotkov.