Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

V vrhunski formi: Opel Insignia z novim gospodarnim dizlom ter sistemoma IntelliLink z Apple CarPlay in Opel OnStar.

01.07.2015

  • Šepetajoči dizel za zastavonošo: dva motorja 1.6 CDTI najnovejše generacije
  • Povezave in podporne storitve: začetek naročanja sistema Opel OnStar*
  • Nova raven informacijsko zabavnega sistema: Navi 900 IntelliLink z Apple CarPlay

 

Rüsselsheim. Sodobnejša, zmogljivejša in povezana - to je na kratko Opel Insignia, z najsodobnejšimi rešitvami pod motornim pokrovom in v notranjosti. Oplov zastavonoša je na voljo z novima srednje velikima motorjema, v bistvu z dvema izvedbama motorja 1.6 CDTI, ki se ga je oprijelo poimenovanje šepetajoči dizel in obe izvedbi združujeta spoštljive zmogljivosti ter gospodarno porabo goriva. Nova generacija informacijsko zabavnega sistema zagotavlja najvišjo raven zabave ter dovršeno povezanost in omreženje. Sistem Navi 900 IntelliLink druge generacije omogoča namestitev vmesnika Apple CarPlay s katerim je svet iPhonea v celoti prenesen v avtomobil. Uporabnikom je na voljo tudi nova možnost osebnega povezovanja in vsestranskih individualnih podpornih storitev, sistem Opel OnStar*.

 

»Downsizing« z užitkom v vožnji: šepetajoči dizel 1.6 CDTI za Insignio

Sedaj obe različici Oplovega, novega 1,6-litrskega motorja združujeta majhno delovno prostornino z velikim navorom in celostnimi zmogljivostmi tudi v zastavonoši znamke. Z največjima močema 88 kW/120 KM in 100 kW/136 KM sta zamenjala po zmogljivosti primerljive izvedbe dvolitrskega motorja. Postavljata se z odzivnostjo, majhno porabo goriva ter izjemno mirnim in tihim delovanjem. S šeststopenjskim ročnim menjalnikom in sistemom Start/Stop zagotavlja različica največje moči 88 kW/120 KM pospešek od nič do 100 km/h v 11,9 s. Torej enak pospešek kot dosedanji dvolitrski motor. Za pospeševanje od 80 do 120 km/h v peti prestavi pa potrebuje le 10,4 s, kar je več kot dve sekundi hitreje, kot motor z večjo delovno prostornino. Ob izjemno majhni porabi 3,9 litra goriva na 100 kilometrov vožnje izpusti v ozračje le 104 g CO2/km (kombiniran cikel s pnevmatikami majhnega kotalnega upora). Različica največje moči 100 kW/136 KM dodatno zmanjšuje porabo goriva za 0,1 l/100 kilometrov, saj ta znaša le 3,8 l/100 km. Tako je izpust CO2 manjši od 100 g na kilometer vožnje, saj znaša pičlih 99 g CO2/km. To je vrednost, ki je za marsikatere voznike in upravljavce večjih voznih parkov izjemno pomembna. Kljub omejeni porabi in izpustih, je končna hitrost Insignie z novim motorjem večja za pet kilometrov na uro, saj doseže avtomobil 210 km/h. Z zmogljivejšo različico motorja pospeši limuzinska Insignia od nič do 100 km/h v 10,9 s ter od 80 km/h do 120 km/h v peti prestavi v 10,4 s. Ob tem deluje motor v vseh režimih izjemno rafinirano, tiho in mirno. Obe izvedbi šepetajočega dizla se postavljata z velikim navorom 320 Nm, od 2000 vrtljajev na minuto dalje. Insignie z njima pod motornim pokrovom so kupcem na voljo od 23.760, oziroma 24.410 evrov dalje.

 

Najsodobnejše tehnologije: Opel OnStar, IntelliLink z Apple CarPlay

Opel Insignia z novima šepetajočima dizloma ne zagotavlja le velikih užitkov v vožnji z zmogljivostmi motorjev. Z najsodobnejšimi ter izjemno kakovostnimi sistemi vsestranskega povezovanja in omreženja zagotavlja tudi najvišjo raven varnosti ter možnosti uporabe informacijskih in zabavnih vsebin.

 

Osebni sistem povezovanja in podpornih storitev Opel OnStar je del serijske opreme že pri stopnji opremljenosti Edition. Uporabnikom je zagotovljena brezplačna uporaba storitev v prvih 12 mesecev od aktivacije. Razširjen nabor storitev vključuje 24-urno samodejno odzivnost ob trkih, podporo pri iskanju ukradenega vozila, mobilno asistenco, diagnosticiranje in prenos podatkov na daljavo ter preko aplikacij pametnega telefona daljinsko upravljanje številnih funkcij avtomobila. Sočasno sistem Opel OnStar spreminja Insignio v zmogljivo mobilno Wi-Fi vstopno točko s stabilno internetno povezavo. Nanjo je mogoče sočasno priključiti sedem naprav, kar se izkaže za nadvse uporabno ob družinskih potovanjih in takrat, ko Insignia prevzame vlogo mobilne pisarne.

 

Ob tem nova generacija Oplovega informacijsko zabavnega sistema vnaša v avtomobil svet pametnega telefona hitreje in bolj celovito kot doslej. Tako je z novim sistemom Navi 900 IntelliLink mogoče prvič funkcije iPhonea integrirati v avtomobil s pomočjo vmesnika Apple CarPlay. S tem je zagotovljeno hitro in neposredno dostopanje do številnih zabavnih aplikacij predvajanja glasbe in posredovanja informacij. Aplikacije in sistem v celoti se upravljajo preko velikega, osempalčnega barvnega zaslona na dotik. IntelliLink omogoča pretočne avdio vsebine, glasovno posredovanje dohodnih sporočil SMS. Ko je vozilo v mirovanju sistem predvaja filme in video posnetke. V podatkovni bazi navigacijskega sistema so zemljevidi več kot 30 evropskih držav, ki jih je možno prikazati dvodimenzionalno in tridimenzionalno ter glasovno upravljati.

 

*OnStar bo v Sloveniji predvidoma na voljo ob koncu leta 2016.