Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Posebna obletnica: Opel in GM sta se zahvalila 500 milijonom kupcem.

01.06.2015

  • Enkraten uspeh skupine: od leta 1908 izdelano že 500 milijonov avtomobilov
  • Slovesnost v Rüsselsheimu: jubilejna Zafira darilo zvestemu kupcu Opla
  • Zgodovinski pregled: legendarni avtomobili in vrhunske tehnologije

 

Rüsselsheim. General Motors slovesno obeležuje izjemen proizvodni dosežek. Od ustanovitve družbe leta 1908 je namreč kupcem na vseh koncih sveta izročil že več kot 500 milijonov vozil. Razen njega ni avtomobilskega izdelovalca, ki bi se lahko postavljal s tovrstnim dosežkom. Opel, s tradicijo bogata blagovna znamka med znamkami skupine, je pri tem igrala pomembno vlogo. Nemški izdelovalec je namreč doslej izdelal 68 milijonov vozil, od tega večji del v matični tovarni v Rüsselsheimu, kjer je bil tudi obeležen ta izjemen mejnik v zgodovini družbe.

 

V okviru slovesnosti so bili v zgodovinsko okolje garaže Opel Classic Car na večerjo s člani uprave družbe povabljeni najbolj zvesti kupci znamke. Mednje je sodila tudi Anna Katharina Dionysius iz nemškega Riedstadta, ki je ob ogledu proizvodnje avtomobilov doživela veliko presenečenje. Kot zvesti, dolgoletni lastnici številnih Oplov ji je predsednik Opla dr. Karl-Thomas Neumann neposredno s tekočega traku, kot posebno slavnostno darilo, predal Opel Zafiro Tourer, ki jo je pred kratkim naročila.

 

Anna Katharina Dionysius je le nekaj dni pred dogodkom doživela prometno nesrečo s svojo Astro. Avtomobil je bil močno poškodovan, sama pa jo je odnesla, brez večjih posledic. Zato je na Facebook strani pohvalila svojo »rdečo herojinjo« in se javno zahvalila Oplovim inženirjem za »izjemno delo«. Zafiro Tourer si je omislila s tihim, šepetajočim dvolitrskim dizlom največje moči 125 kW/170 KM, s sestavo izpušnih plinov skladno z merili Euro 6, ki je ravno prispela na trg.

 

»Zame je današnji mejnik mnogo več, kot le neverjetno število izdelanih avtomobilov. 500 milijonov avtomobilov pomeni 500 milijonov kupcev, njihovih osebnih zgodb in izkušenj. Tako smo 500 milijonkrat strankam izrekli »hvala« za njihovo zaupanje in zvestobo, ker je za nas privilegij, da igramo tako pomembno vlogo v njihovem življenju,« je dejal predsednik Opla dr. Karl-Thomas Neumann.

 

GM je mejnik 500-milijontega avtomobila obeležil globalno, na vseh koncih sveta. Sočasno, kot na slovesnost v Rüsselsheimu, so najbolj zvesti kupci številnih znamk velike avtomobilske skupine bili pozvani na slovesnosti v Severni in Južni Ameriki, Aziji, Afriki in na Kitajskem. Anna Katharina Dionysius je tako ena izmed petih kupcev, ki so kot svojevrstno obeleženje izjemnega mejnika prejeli naročen avtomobil zastonj. »Za letos pričakujemo, da bomo vsako uro prodali več kot 1000 avtomobilov, 24 ur na dan,« je dejala na slovesnosti predsednica GM Marry Barra. »S tem se bomo približali 10 milijonom vozil na letni ravni, kar je največ doslej. Ta izjemen obseg izdelave in prodaje predstavlja zame 10 milijonov priložnosti za potrditev in dokaz, da smo družba vredna zaupanja,« je dodala Barra.

 

Mary Barra je ob tem spomnila, da je GM vedno slovel po svoji inovativnosti. Bil je prvi v avtomobilski industriji, ki je na trg pripeljal motor V8, prvi je v redno prodajo uvrstil samodejni menjalnik, prvi je uporabil lutke pri preizkusnih trkih in prvi je serijske avtomobile opremil z varnostnimi zračnimi blazinami.

 

Opel je začel izdelovati avtomobile leta 1899 in je del GM od leta 1929. Na tej skupni poti so se pojavili številni mejniki in med njimi so tudi legendarni avtomobili kot so Kadett, Rekord, GT, Manta in Kapitän. Opel je vedno izstopal s tehnološkimi inovacijami, s katerimi so uporabniki njegovih avtomobilov bili deležni vsestranskih prednosti po dostopni ceni. Tako je na primer leta 1989, kot prvi serijsko opremil svoje avtomobile s katalizatorjem v izpušnem sistemu. Vodilo in gibalo je za izdelovalca iz Rüsselsheima bilo: »Izdelujemo tehnologije, ki so sicer na voljo le v luksuznem razredu, cenovno dostopne za vsakogar.« To ostaja temelj filozofije znamke. Z njo skladna je tudi novost v naših avtomobilih: sistem Opel OnStar. Osebna storitev in podpora individualni mobilnosti, ki bo kupcem na voljo še letos i s katero se bodo avtomobili spremenili v mobilne internetne

 

»S stalnim trendom rasti in sredi obsežne ofenzive novih modelov in pogonskih sklopov, Opel vsako leto proda več kot milijon avtomobilov. Vrhunec letošnjega leta bo predstavljala nova Astra. Obljubljam vam, tudi v imenu vseh 35.000 Oplovih zaposlenih, da bo ta avtomobil ponovno navdušil naše stranke in pridobil nove privržence znamke,« je ob praznovanju izjemnega mejnika v zgodovini znamke dejal dr. Neumann.