Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Visokotehnološka oprema za Opel Design Center.

02.06.2015

  • Odprtje novega centra za hitro rezkanje v Rüsselsheimu
  • Inovativna študijska vozila bodo izdelana občutno hitreje

 

Rüsselsheim. Z novimi naložbami v Rüsselsheimu Opel postavlja temelje za avtomobilski dizajn prihodnost. Včeraj so predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann, podpredsednik odgovoren za dizajn Mark Adams in operativni direktor na področju dizajna Richard Bolz zagnali nov center za hitro rezkanje, v katerem bodo nastajali prototipi novih avtomobilov in študijska vozila. Opel je v najsodobnejšo napravo za rezkanje in posodobitev zgradbe vložil pet milijonov evrov.

 

»Izjemen dizajn je bistvo znamke Opel. To potrjujejo tudi naložbe v najnovejše tehnologije. Z njihovo pomočjo bomo naše zamisli udejanjili z večjo osredotočenostjo, hitreje in natančnejše«, je dejal Dr. Neumann.

 

Tehnološko napreden stroj za hitro rezkanje občutno skrajša čas razvoja avtomobila. Dizajnerske modele je mogoče izdelati v kratkem času, v različnih velikostih, vključno z dizajnerskimi detajli in natančnim povzemanjem proporcev. Računalniško voden petosni stroj za rezkanje, deluje s hitrostjo do 60 metrov na minuto. Z izjemno kakovostjo in natančnostjo zmore ustvariti najbolj kompleksne oblike. Z njim je mogoče obdelati različne materiale različnih trdot, od aluminija do pleksi stekla in plastik najrazličnejše trdnosti.

 

Udeležencem slavnostnega odprtja so bile prikazane številne možnosti visokotehnološkega centra. Velik vtis je naredil študijski avtomobil Monza, z avtomobilske razstave v Frankfurtu leta 2013. Zasedal je osrednji del dogajanja, saj je bil postavljen na sredo novega stroja za hitro rezkanje.

 

Opel Design Center v Rüsselsheimu se, kot prvi tovrstni center evropske avtomobilske industrije, postavlja z bogato, več kot petdesetletno zgodovino. Kot prvi svoje vrste v evropski avtomobilski industriji, je pritegnil avtomobilske oblikovalce z vseh koncev sveta.

 

Nov center za rezkanje predstavlja enega izmed odločnih korakov Opla v vseobsegajoči produktni ofenzivi, s 27 novimi modeli in 17 novimi motorji, ki bodo na avtomobilski trg pripeljali med letoma 2014 in 2018. Prihodnjo veliko novost predstavlja nova Astra, ki bo premierno v svetovnem merilu postavljena na ogled na septembrski avtomobilski razstavi v Frankfurtu.