Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Predsednik Opel Group dr. Neumann napoveduje novo generacijo Opel Astre.

02.06.2015

  • Enajsta generacija Oplovega kompaktnega avtomobila bo septembra zasijala na avtomobilskem salonu v Frankfurtu
  • Predsednik Opel Group dr. Neumann obljubljal učinkovit, lahek in prostoren avtomobil

 

Rüsselsheim. Predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann je oznanil, da bo skladno z več kot osem desetletij dolgo tradicijo izdelave Oplovih kompaktnih avtomobilov, na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (od 17. do 27. septembra 2015) predstavljena povsem nova Astra. Čeprav je trenutno na cestah mogoče videti le zakamuflirane prototipe, dr. Neumann zagotavlja, da nova Astra združuje vrhunski dizajn, izjemno učinkovitost in številne inovacije.

 

Za novo, enajsto generacijo Oplovega kompaktnega avtomobila je dr. Neumann vse od trenutka, ko so bile na prazen list papirja zarisane prve idejne zasnove vozila, postavil povsem nove razvojne prioritete. Tako je nastal vsestransko revolucionaren avtomobil (video). Čeprav bodo njegove zunanje mere manjše, bo notranjost izjemno prostorsko izkoriščena. Tako bo potniški prostor nove Astre občutno večji kot doslej. Razvojne inženirji so ob tem skorajda dramatično zmanjšali maso nove Astre. S tem je avtomobil bolj dinamičen in sočasno porabi občutno manj goriva. Dr. Neumann ob tem najavlja, da bodo glede na to, da je Opel sredi največje ofenzive prenove pogonskih sklopov v zgodovini, novo Astro poganjali najsodobnejši motorji nove generacije.

 

Kompaktni avtomobili Kadett in Astra, ki so jih doslej izdelali že več kot 24 milijonov, so vedno predstavljali osrednji del ponudbe Opla. »Od prvega Kadetta dalje je Opel individualno mobilnost približal milijonom ljudi na vseh koncih sveta. Številne generacije Astre pa so inovativne tehnologije iz višjih razredov prinesle v cenovno dostopen kompaktni avtomobilski segment,« pravi dr. Neumamm. »Sleherna generacija je dvignila raven varnosti, udobja in učinkovitosti. Zato bo nova Astra ponovno postavljala merila v kompaktnem razredu. Med ostalim bo to prvi Opel, ki se bo na avtomobilski trg pripeljal z izvirnim komunikacijskim sistemom Opel OnStar, za zagotavljanje pomoči 24 ur na dan, 365 dni na leto.«