Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Svetovna premiera Opel ADAMA v Parizu

03.10.2012

Opel Adam

Rüsselsheim/Pariz. Povsem novi ADAM, majhen, moden Oplov urbani avtomobil bo v Parizu ob svetovni premieri na “Mondial de l’Automobile” (od 29. septembra do 14. oktobra), ob predstavitvi njegovega potenciala virtualno neomejenih možnosti individualnih izvedb, k sebi obračal številne glave. Veliko različnih ADAMOV številnih izvedb bo na ogled na Oplovem razstavnem prostoru (hala 5.2, razstavni prostor 501). Gre za izjemen prikaz najrazličnejših izvedb in možnosti osebnega izbora opreme. Obiskovalcem je omogočeno neposredno spoznati številne inovativne rešitve individualnih izvedb, z rešitvami Oplovih oblikovalcev in inženirjev - od obloge stropa, svetlečega ozadja merilnikov do barvnih vstavkov na kolesih. Poleg ADAMOV na razstavnem prostoru omogoča prikaz interaktivne konfiguracije obiskovalcem spoznati dodatne možnosti individualiziranja in zasnove njihovega lastnega ADAMA, skladnega z osebnim okusom in individualnimi potrebami.

 

 

S povsem novim ADAMOM vstopa Opel v rastoči segment A, kjer je vodilo modnost. Z le 3,7 metra v dolžino (širina 1,72 metra brez vzvratnih zunanjih ogledal) je Opel ADAM okreten in poskočen trivratni avtomobil, idealen za urbani prostor s pravšnjo dinamiko tudi za vožnjo izven mesta. Navznoter ponuja Opel ADAM udobno namestitev štirim potnikom, ki so ob nenavadno veliki prostornosti za majhen avtomobil deležni marsičesa v premijskem slogu.

 

Navzven združuje močan izstopajoč dizajn s potencialno neomejenimi možnostmi izvedb, kar sleherni avtomobil naredi izviren. Opel ADAM prav tako združuje premijske tehnologije višjih segmentov, vključno z novim IntelliLink informativno zabavnim sistemom, ki uporabnike pametnih telefonov (Android in Apple iOS) povezuje z avtomobilom in omogoča izbiro na internetni povezavi delujočih aplikacij v avtomobilu. Sistem pomoči pri parkiranju nove generacije Park Assist samodejno parkira avtomobil. Servo ojačevalnik volana z možnostjo mestnega načina delovanja CITY mode, vključi se ga s tako imenovanim “rahlim dotikom”, prav tako poskrbi, da je za ADAM urbani prostor naravno okolje.
“Zelo smo navdušeni nad Opel ADAMOM. Ponuja namreč izjemno mešanico osebnosti, okretne in sodobne mobilnosti ter občutka svobode. Lovi duh mladih voznikov in tistih, ki so mladi po srcu, ” pravi prvi mož Oplovega vodstva Thomas Sedran. “Vso to čustveno privlačnost združujemo z najboljšim nemškega inženirstva in kakovosti. Zato smo prepričani da bo Opel ADAM velika uspešnica, takosedaj tukaj v Parizu, kot še dolgo za tem. ”