Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Opel Ampera je prejela mednarodno nagrado ECOBEST

14.10.2011

Opel Ampera- Kolmanič&Dokl Murska Sobota

Rüsselsheim. Opel Amperi so podelili še eno priznanje. Tokrat je prvi evropski električni avtomobil »pelji kamorkoli, kadarkoli« mobilnosti prejel priznanje »ECOBEST 2011«. Prestižno priznanje je podelila žirija AUTOBEST, ki jo sestavljajo vodilni novinarji iz centralne in vzhodne Evrope. Revolucionarni pogonski sistem je nagradilo 15 novinarjev, zastopnikov približno 300-milijonskega trga. Sistem so opisali, kot najboljšo eko-tehnologijo v avtomobilskem svetu. Predsednik AUTOBEST, Ilja Seliktar je ob tem dejal, da je prepričan, »da bo v prihodnje za Ampero sledila še vrsta drugih priznanj in nagrad.«

 

Priznanje ECOBEST je nov dokaz, da do okolja prijazna e-mobilnost za vsakodnevno uporabo, deluje zelo dobro. Predstavlja še eno izmed vse bolj zajetne zbirke nagrad, priznanj in zmag Ampere. Še pred začetkom prodaje, ob koncu letošnjega leta, je Ampera že prijela priznanja kot je »Pokal inovativnosti« francoske revije L'Automobile in priznanje za zeleno tehnologijo »Green Technology Award« britanske publikacije What car. Sledila so priznanja »Grüne Lenkard« in priznanje za okoljsko sprejemljivost avstrijskega združenja za promet »Verkenhrsklub Österreich«. Doslej je Ampera zbrala več kot ducat priznanj, med njimi, pred kratkim tudi »ÖkoGlobe 2011« v Nemčiji in »E-Award 2011«, revije AUTOTEST, katere bralci so jo izbrali za favorita, med serijsko izdelanimi električnimi avtomobili. Ob tem je Ampera postala pravi magnet za splošno javnost. Predstavljala je enega izmed vrhuncev nedavnega avtomobilskega salona v Frankfurtu, zanjo pa je bilo do sedaj zabeleženih že več kot 6000 prednaročil.

 

Izjemen dosežek: le 27 g CO2/km kombiniranega izpusta

 

Ampera, ki je pred nedavnim dosegla največjo možno oceno petih zvezdic, pri preizkusnem trku Euro-NCAP z novimi merili, je spoštovanja vredna na vseh področjih, od varnosti, brezskrbne vsakodnevne vožnje, do okoljske trajnosti. Ob izključno električnem pogonu je možno z njo brez izpustov prevoziti od 40 do 80 kilometrov. Doseg je odvisen od nekaterih pogojev, kot so slog vožnje, stanje cestišča in zunanja temperatura. Kakor koli že, doseg med 40 in 80 kilometrov je zadovoljiv za povprečen, tipičen dnevni obseg voženj v Evropi. Toda vedno, ko se akumulatorji izpraznijo, se samodejno zažene bencinski motor, ki poganja generator električne energije za polnjenje akumulatorjev. Zato znaša doseg štirisedežnega vozila s petimi vrati, več kot 500 kilometrov. Amperina povprečna poraba goriva, izmerjena po merilih (EC) 715/2007, znaša 1,2 l na 100 km. Ob tem v ozračje v povprečju izpusti 27 g CO2/km.


Več informacij na 

Avtocenter Tavčar d.o.o.
Partizanska cesta 84, 6210 Sežana

elektronska pošta:

avtocenter.tavcar@siol.com