Novice Opel Avto Tavčar SežanaOpel Novice Avto Tavčar Sežana
Novosti, akcije, predstavitve novih modelov, dogodki, tekmovanja ... Bodite prvi in izvedite vse o novostih pri Oplu.

Novi Opel Combo: pestra ponudba zmogljivih različic

22.07.2011

  • Dve izvedbi: potniška in furgon
  • Pestrost ponudbe: furgon z dvema medosnima razdaljama in dvema višinama
  • Šest učinkovitih motorjev: dizelski motorji, bencinski motorji in motorji na stisnjeni zemeljski plin (CNG)
  • Najboljši v razredu: prostornina tovornega prostora do 4600 litrov, nosilnost do ene tone
  • Prilagodljiva zasnova: izbira med izvedbami z dvema, petimi ali sedmimi sedeži
Rüsselsheim. Nova generacija Opel Comba ponuja domiselne rešitve v razredu kompaktnih dostavnikov. Združuje obsežno ponudbo številnih tehnično naprednih in posebej gospodarnih različic za zagotavljanje najvišje stopnje uporabnosti.
Po novem je furgon na voljo z dvema medosnima razdaljama, 2755 mm, oziroma 3105 mm. Glede na medosno razdaljo sta različni tudi dolžini, 4,39 m, oziroma 4,74 m. Izbirati je mogoče tudi med dvema višinama, 1,85 m in 2,10 m. Opel Combo je ob tem na voljo tudi kot uporabna različica za prevoz potnikov (car-van) s petimi, oziroma sedmimi sedeži. Ob tem je mogoče izbirati med zastekljenimi in nezastekljenimi izvedbami karoserije.

Dostop do tovornega prostora furgona je mogoče poenostaviti z dodatnimi drsnimi vrati na eni ali obeh stranicah. Različica za prevoz potnikov je serijsko opremljena z bočnimi drsnimi vrati na obeh straneh in dvižnimi zadnjimi vrati, vpetimi v streho. Na voljo so tudi asimetrična, dvokrilna vrata zadaj. Pri nekaterih izvedbah furgona so na voljo tudi posebna strešna vrata, ki omogočajo prevoz posebej dolgih predmetov, kot so na primer lestve.

Tovorni prostor z največjo prostornostjo v razredu

Primernost za prevoz tovora je pri novem Opel Combu nemudoma opazna. S prostornino tovornega prostora 3800 litrov različice s kratko medosno razdaljo z zloženim sopotnikovim sedežem in 4600-litrski tovornim prostorom različice z dolgo medosno razdaljo, ponuja Combo največji tovorni prostor v obeh velikostnih razredih. Majhna višina nakladalne površine, le 54,4 cm in izvedbe z različnimi nosilnostmi, vse tja do ene tone, predstavljajo prav tako najboljše vrednosti med primerljivimi vozili. Enako velja za velikost odprtine drsnih bočnih vrat. Tudi različica s kratko medosno razdaljo ponuja tovorni prostor z največjo dolžino, višino in širino med notranjima blatnikoma.

Gospodarni in zmogljivi motorji

Novi Opel Combo je na voljo s šestimi motorji, štirimi dizli, enim bencinskim motorjem in motorjem na stisnjeni zemeljski plin (CNG). V dizelsko ponudbo sodita motorja 1.3 CDTI in 1.6 CDTI, z enako največjo močjo 66 kW (90 KM), motor 1.6 CDTI z največjo močjo 77 kW (105 KM) ter najbolj zmogljiv motor 2.0 CDTI, z največjo močjo 99 kW (135 KM).

Bencinski 1,4-litrski motor doseže največjo moč 70 kW (95 KM), medtem, ko različica motorja na cenovno in okoljsko posebej sprejemljiv, stisnjeni zemeljski plin, doseže največjo moč 88 kW (120 KM).
Bencinskemu motorju in motorju 1.3 CDTI je namenjen ročni, petstopenjski menjalnik. Za različico na stisnjen zemeljski plin in ostale dizelske motorje je izbran ročni, šeststopenjski menjalnik. Motor 1.6 CDTI z največjo močjo 66 kW (90 KM) si je mogoče omisliti tudi z Oplovim robotiziranim, petstopenjskim mehanskim menjalnikom Easytronic.

Razen različice z motorjem na stisnjen zemeljski plin in tiste z menjalnikom Easytronic, so vsi ostali pogonski sklopi na voljo tudi s sistemom Start/Stop, ki zmanjšuje porabo goriva in izpuste.
Novi Opel Combo ni stroškovno privlačen le s preprostostjo uporabe in omejeno porabo goriva. Stroški uporabe so omejeni tudi z dolgimi, predpisanimi servisnimi intervali. Različice z dizelskimi motorji CDTI morajo na primer zapeljati v servisno delavnico le vsakih 35.000 prevoženih kilometrov, oziroma enkrat na leto.Bogata opremljenost lajša vsakodnevne delovne obveznosti

Že izhodiščni različici nove generacije Comba je namenjena bogata serijska oprema, ki združuje centralno zaklepanje, servoojačevalnik volana, po višini in globini nastavljiv volanski obroč, električno pomik stekel, v štirih smereh nastavljiv voznikov sedež (za doplačilo je nastavljiv tudi v višino), voznikovo varnostno zračno blazino, zavorni dodatek ABS in komplet za popravilo predrte pnevmatike.

Različica Comba za prevoz potnikov je na voljo s stopnjami opremljenosti Essentia, Enjoy in Cosmo. Na seznamu dodatne opreme so daljinsko vodeno centralno zaklepanje, električni pomik stekel zadaj in čelna varnostna zračna blazina za sopotnika spredaj. Ne glede na izvedbo in stopnjo opremljenosti, je novi Opel Combo izjemno prepričljiv s ceno, vrednostjo in vsestransko uporabnostjo.

Combo: preverjeno in zaupanja vredno ime v razredu kompaktnih gospodarskih vozil

Novi Opel Combo bo med kupce zapeljal v začetku februarja 2012. Njegova osnova je Doblò (zmagovalec izbora »International Van of the Year 2011«), Oplovega partnerja Fiata. To je vozilo, ki bo zagotovo ojačalo Oplovo rast na področju gospodarskih vozil.

Combo je v ponudbi Opla od leta 1985 dalje. Dosedanja generacija je na trgu od leta 2001. Strategijo, na osnovi katere je nastal in po kateri Opel ponuja uporabnikom vsestransko uporabno vozilo za posel, aktivno preživljanje prostega časa in družinsko rabo, so kupci  dobro sprejeli, saj se je zadnja generacija vozila prodajala letno v več kot 72.000 primerkih.

Tudi sedaj, ko je blizu zaključka življenjskega cikla, je Combo, ki ga bo novi zamenjal, eno izmed treh najbolje prodajanih tovrstnih vozil na številnih trgih. Po več kot 25 letih je Combov seznam nagrad in priznanj izjemno dolg in bogat. Še posebej izstopajo številne izjemne uvrstitve v izboru »International Van of the Year«. Posebno vrednost pa ima vsekakor tudi njegova zmaga v izboru najboljšega glede na vrednost, ki jo zagotavlja za vsoto, zahtevano zanj, nemške revije Auto Bild.

Avtocenter Tavčar d.o.o.
Partizanska cesta 84, 6210 Sežana 

elektronska pošta:

avtocenter.tavcar@siol.com